U nemogućnosti izrade fiksnih protetskih radova, izrađuju se mobilne proteze. One mogu biti djelomične ili potpune.

DJELOMIČNE
Izrađuju se kada nedostaje jedan ili više prirodnih zuba. Proteza može biti cijela od plastike (akrila) s kopčama, ili od metala (skeleta) i akrilata s kopčama ili zglobnim vezama.

POTPUNE
Baza je izrađena od plastičnog (akrilnog) materijala ili kombinirana sa metalnom osnovom. Totalne proteze mogu biti konvencijonalne, pokrovne (retinirane na prirodni korjen zuba) ili sidrene na implantatima.

Za izradu proteze postoji nekoliko faza. Uzima se otisak i šalje u zubotehnički laboratorij. Potom pacijent dolazi na nekoliko probe i utvrđuje se zagriz, oblik, veličinu i boju zubala.

Nekoliko dana nakon stavljanja proteze, pacijent dolazi na kontrolu zagriza i korkciju proteze. Proteze se također mogu pričvrstiti na implantate.

Parcijelne proteze izrađuje se u slučajevima kada postoj određeni broj zubi. Zubi na koje se prenosi opterećenje moraju biti zdravi i čvrsto se držati u kosti.

Parcijalne ( djelomične ) proteze omogučuju pridržavanje proteze uz preostale zube pomoću kvačica koje su izrađene od metala i obuhvaća opseg zuba.

Mi dizajniramo

vaš savršen

osmijeh

Naručivanje

Naručite pregled

Image verification